Безконтактни чипове

Безконтактни чипове за отключване на входна врата RFID

Безконтактните чипове за входни врати ползват пасивна RFID (Радио-честотна идентификация) технология. Когато чипът се постави до четец, той предава своят уникален ID номер и ако този ID номер е въведен в базата данни на четеца, достъпът се осъществява. Чиповете могат да се поставят в почти всичко, например карти, ключодържатели, калъфи за телефони и дори портфейли.

Къде се поставя четецът?

Четецът се поставя най-често в домофонното табло, и контролира електрическата брава. За да се отключи бравата, чипът трябва да се доближи на няколко сантиметра от четящото устройство.

Чипове за асансьор

Възможно е да ограничите вашия асансьор за ползване само с чип или карта. Асансьорът няма да приема команди от бутоните на таблото, докато не сканирате чип. Четецът и тук се монтира на скришно място зад таблото. Можете да ползвате един и същи чип за да си отключите входната врата и асансьора.

Четец за безконтактни криптирани чипове монтиран в каса на врата

Високочестотни криптирани чипове

Високочестотните криптирани чипове се различават от нормалните чипове по това, че не могат да бъдат копирани при ключар. Ако сигурносста е ваш приоритет, можем да инсталираме система за криптирани безконтактни чипове, вместо за обикновени. Четецът за криптирани чипове се монтира в касата на вратата.

Какво става когато се изгуби чип?

Предимстовото на RFID чиповете е, че когато един чип бъде загубен, той може лесно да бъде премахнат от базата данни на четеца без да се налагат последващи действия. Това ефективно ще спре достъпа на съответния чип и няма да му позволи да отклчва вратата.

Вътрешен бутон за изход при заключена входна врата

Какво става ако искаме да купим нов чип?

Обикновено препоръчваме на домоуправителите да купят 10-20 допълнителни чипове в случай, че някой от жителите на сградата иска нов. Когато допълнителните чипове свършат трябва да дойдем на място и да добавим новите чипове в базата данни на четеца.

Колко струва един чип?

Чиповете струват от 2,50лв. до 6,00лв., като цената зависи от вид на чипа и количеството, което закупувате. Бъдете бдителни за евтините и нискокачествени чипове, които са налични на пазара! Не правете компромис със сигурността на вашия вход и се доверете на качествените чипове, които предлагаме.

Колко време издържа един чип?

Както всяка останала технология, живота на един чип се определя от качеството както и от експлоатацията. Е.Т. Елмон работи само с висококачествени чипове, които при нормална употреба могат да издържат над 10 години.

9:00-18:00 в работни дни 0877 187 294
elmon_domofoni@abv.bg